Šarović: Nepotrebna odluka Inzka kojom ulazimo u politički nestabilan period

Vijesti 23. jul 202112:214 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

"Ovo je nepotrebna odluka Visokog predstavnika i korak unazad na putu napretka Bosne i Hercegovine i izlasku iz međunarodnog tutorstva. Vraćanje Bonskih ovlaštenja se javlja u najgorem mogućem trenutku jer ovom nametnutom odlukom ulazimo u politički nestabilan period", istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke reagujući na korištenje Bosnekih ovlaštenja od strane Valentina Incka.

„Smatram da je šteta što u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija nije prošla inicijativa Kine i Rusije za ukidanje pozicije Visokog predstavnika a posebno za ukidanje Bonskih ovlaštenja što vidim kao jedini ispravan put za Bosnu i Hercegovinu u budućnosti i kao jedinu nadu za normalan život svih njenih građana“, poručio je Šarović.

On je za ovo, kako kaže, oživljavanje uloge OHR-a u najgorem mogućem obliku kroz vraćanje uloge Visokog predstavnika, optužio aktuelnu vlast koja je dala opravdanje da se Visoki predstavnik i dalje zadrži u BiH.

„Ako su Bonska ovlaštenja ponovo vraćena nametanjem ovog zakona to znači da postoji opravdana bojazan da će biti upotrebljena i u nekim budućim slučajevima što nije put kojim Bosna i Hercegovina treba da ide“ , zaključio je Šarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar