Šarović o “nedolasku srpskih poslanika”: Dodik neka govori u svoje ime

Vijesti 19. sep 202115:15 11 komentara
Mirko Šarović (N1)

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je danas kako ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske oko neučestvovanja na sutrašnjem zajedanju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine "tako da niko nije ovlašten da govori u ime svih parlamentarnih stranka i njenih klubova, pa ni u ime SDS-a koji će se i u ovoj situaciji ponašati principijelno".

Šarović je ovo kazao komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da niko od Srba 20. septembra neće ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

„Pametno bi bilo da se o ovoj delikatnoj situaciji oko sutrašnjeg zasjedanja, razgovaralo u okviru parlamentarnih stranaka i klubova i tražilo zajedničko i najbolje rješenje jer na dnevnom redu su plate za više od 7.000 državnih službenika i uposlenika koji rade u zajedničkim institucijama i koji primaju plate i naknade iz Budžeta institucija BiH, ali takvog razgovora nije bilo“, naveo je Mirko Šarović.

Upozorio je da šteta svake vrste po interese entiteta Republika Srpska i njenih građana, ukoliko se ne nađe odgovarajuće rješenje, može biti ogromna.

„Rješenja koja se državnim službenicima i uposlenicima posljednjih dana nude od pojedinaca ali ne i institucija su parcijalna i nedovoljno utemeljena“, kazao je Mirko Šarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare