Šarović o sjednici NSRS: Nisu svjesni opasnosti u koju nas vode

Vijesti 09. dec 202121:08 > 22:18 2 komentara
N1

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a rekao je da na BN televiziji da će učestvovati u radu iako će opozicija biti u neravnopravnom položaju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) jer imaju ograničeno vrijeme izlaganja bez prava na replike. Dodao je da javnost treba znati i stavove SDS-a po pitanju prenesenih nadležnosti Republike Srpske.

“Ima i zagovornika koji misle da u toj jednoj vrsti farse ne treba da učestvujemo, da jednostavno ne treba da budemo neka vrsta dekora u toj predstavi koja se pravi za javnost. No, ja mislim da ne treba da šutimo i da treba jasno da iznesemo svoj stav u ovom procesu koji je započeo SNSD i Milorad Dodik”, kazao je Šarović.

Zatim dodaje da smatra da oni uopće nisu svjesni potrebe za pojačanom odgovornošću kao ni opasnosti u koju nas, na neki način sve vode, jer ovo se ne tiče samo SNSD-a.

“Ovo se tiče cijele Republike Srpske i cjelopunog naroda i zbog toga mi ćemo tu vrstu odgovornosti pokazati. Nije pitanje da li ima legitimiteta za neke stvari, samo je pitanje da li ste svjesni odgovornosti u šta nas sve uvlačite i da li ste javnosti i narodu dovoljno objasnili šta nas to čeka? Šta ćemo dobiti, šta izgubiti? Hoćemo li bolje živjeti, hoće li nam biti bolje? Hoćemo li se možda suočiti sa gubitkom mira, stabilnosti u zemlji? Da li ste to ukalkulisali, objasnili javnosti? Ja mislim da svi idu ‘grlom u jagode’, sve se kreira u jednoj glavi i sve polazi od jednog čovjeka i ja mislim da je to strašno loše za cijelu našu Republiku, naglasio je predsjednik SDS-a”, poručio je Šarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare