Šarović: Od lošeg zakona, još gore je da nemamo izbore

Vijesti 04. maj 202215:23 > 15:28 0 komentara
N1

Vijest dana je raspisivanje izbora, kaže predsjednik SDS-a Mirko Šarović u obraćanju novinarima nakon sjednice predsjedništva stranke.

“Desilo se ono sto smo predviđali , da će CIK postupiti po zakonu i raspisati izbore”, naglašava.
Ipak, smatra da bi obezbjeđenje novca za izbore moglo biti upitno, a ako ga ne bude uslijediće komplikacije. “Rok je vrlo kratak da se budžet usvoji i da prođe četiri nivoa”.

SDS se kažu priprema kao da će izbora biti, a prihvatljivi su im i propratni dokumenti, kojima se dodatno kontroliše ispravnost izbornog procesa.

“Da li će u maju doći do usvajanja izbornog zakona, paketa integriteta, zavisi i od drugih učesnika u PS PD BiH”, kaže Šarović.

Ne slaže se sa stavom Dragana Čovića da je raspisivanje izbora ugrožavanje mira.

“Od lošeg zakona, još gore je da nemamo nikako izbora”, stava je lider SDS-a.
Na pitanje o eventualnim potezima Hrvata u BiH ka formiranju trećeg entiteta, Šarović kaže da Čović nije rekao ništa novo, te da to nije ništa drugačije o Dodikovoj matrici o mirnoj disoluciju BiH.
“Jedan zarez, jedna tačka, slovo u Dejtonu ko promijeni, taj je virtuoz veliki. Treba poštovati ono sto smo postigli teškom mukom, Ustav BiH, Dejton” Reorganizacija BiH za Šarovića nije realna.

Kritikovao je i stav Suada Arnautovića, o izbacivanju etničkih predznaka u izbornom procesu za članove Predsjedništva BiH. Time treba da se bave političari, zaključio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!