Šarović: Politika je iznad života ljudi, nismo se pomakli od marta 2020. godine

Vijesti 21. mar 202117:36 > 17:38 0 komentara
Mirko Šarović
Mirko Šarović (N1)

Iako su i struka i opozicija mjesecima predlagali brojne mjere koje bi pomogle cijelom zdravstvenom sistemu i spriječile haos, vlast se ponašala suprotno svim drugim zemljama u regionu, odobravala rad skijališta u punom kapacitetu, muziku uživo, gradila preskupe garaže umjesto predložene dogradnje bolnica, bavila se tenderima za sve i svašta a najviše samim sobom, umjesto da na vrijeme obezbijedi neophodne vakcine, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

„Pooštravanje mjera zbog enormnog širenja virusa korona jeste važno i potrebno ali je ono direktna posljedica nerada cijelog sistema koji cijelih 13 mjeseci nije uradio sve što je mogao i morao da spriječi ovako rapidan rast broja zaraženih i umrlih u Republici Srpskoj“ – pojasnio je Šarović, a prenosi u svom saopćenju služba za informiranje SDS-a.

Predsjednik SDS je kazao da je BiH jedina zemlja koja nije osigurala masovnu vakcinaciju i koja po svemu sudeći proces vakcinacije neće završiti do kraja godine.

„Stanje je haotično jer umjesto sistemskim mjera mi konstantno imamo ad hok mjere koje samo privremeno smanjuju broj zaraženih. Umjesto da slijedimo druge zemlje i da smo, kao što smo tražili još prije osam mjeseci, napravili nužno potrebne korake za ublažavanje posljedica pandemije, sprječavanje rapidnog širenja virusa i jačanje uništenog zdravstvenog sistema, mi se još nismo pomakli od marta 2020.godine“ – upozorova Šarović.

On naglašava da su današnje mjere samo još jedna potvrda naše sumorne stvarnosti, šutnje, neodgovornosti, nerada i stavljanja politike iznad života ljudi.

„Uz to, potpuno je van pameti i porazno za svakog normalnog čovjeka, da nas o stanju širenja zaraze i ovako važnim mjerama ne obavještava struka, nego kao što je i danas urađeno – politički komitet neke stranke“ – zaključio je Šarović u saopćenju SDS-a.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!