Šarović protiv ovakvog zakona o VSTS-u RS

Vijesti 08. feb 202216:26 1 komentar
Mirko Šarović (N1)

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović nakon današnje sjednice stranke kazao je kako je jedna od tema bila i sjednica NSRS na kojoj se, između ostalog, razmatra Nacrt zakona o formiranju Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Republike Srpske, te Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Šarović je ocijenio kako je sjednica NSRS, ustvari, platforma SNSD-a za predstojeće izbore.

“Mi zaista smatramo da ne trebamo biti saučesnici loših potez, nekvalitetnih i nepripremljenih poteza, kako bi pridobili glas građana. Moramo imati snagu oduprijeti se ovakvim politikama i rješenjim bez realnog plana”, poručio je lider SDS-a.

Dodao je kako njegova stranka jeste za vraćanje nadležnosti sa države na entitet, ali ne “na loš i naopak način”.

“Ovaj zakon je doprinos daljnjoj napetosti jer nije rečeno šta je za VSTS-om BiH, šta će biti kada na scenu stupe oba zakona… Mislim da je to samo ubačeno u eter da se mi time bavimo i produbljuje krizu u Bosni i Hercegovini. Od ovog zakona nikakve koristi neće imati Republika Srpska i mislim da će poslužiti samo za prikrivanje kriminala vladajućih”, poentirao je Mirko Šarović.

Na pitanje reporterke N1 da li će poslanik Nebojša Vukanović u SDS, Šarović je kazao da to nije pitanje za njega nego za Vukanovića.

“To je pitanje za njega, vrata dobrim poslanicima su uvijek otvorena. Poziv uvijek ostaje otvoren, ali SDS će proces kandidature voditi na svoj način, nezavisno od bilo koga i kandidat će biti član SDS-a. Ne može ovako velika, najveća opoziciona stranka u RS da nema svog kandidata. Mi ćemo procijeniti, lagano ulazimo u taj ritam, ne obaziremo se na bilo koga”, zaključio je lider SDS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare