Šarović u Doboju: Nema pravo da morališe onaj koji je krao izbornu volju građana

Vijesti 21. jan. 202117:41 > 17:54
Podijeli:
Izvor: N1

Čelnici SDS-a, PDP-a i DNS-a sastali su se u Doboju nakon što je Centralna izborna komisija odlučila poništiti izbore u tom gradu. Pozvali su građane da iskažu "svoju volju i glasaju za koga žele, a ne da im se izborna volja krade".

Komentirajući napade Milorada Dodika nakon odluke CIK-a, predsjednik SDS-a Mirko Šarović je rekao: “Nema pravo da morališe onaj koji je u kontinuitetu krao izbornu volju građana, kupovao poslanike koji trguju s ikonama”.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović zahvalio se predstavnicima pet političkih stranaka opozicije koji su ukazali na nepravilnosti koje su se dogodile tokom lokalnih izbora u Doboju.

“Tražimo da se utvrdi vrh krminalnog, izbornog inžinjeringa u Doboju te da za to odgovaraju. Izgleda da je na tom vrhu Milorad Dodik”, rekao je Borenović.

DNS nije u potpunosti zadovoljan odlukom CIK-a. Kako je rekao Nenad Nešić, predsjednik te stranke, umjesto poništavanja izbora na konkretnim biračkim mjestima, smatra da bi bilo bolje ponovo raspisati izbore.

“Komplet rukovodstvo DNS-a biće u kampanji u Doboju da zaštiti volju građana”, rekao je Nešić.

Borenović je istakao kako mu se “ne sviđa odluka o poništavanju izbora u Srebrenici”. Istog mišljenja je i Šarović koji je rekao da će iskoristiti mogućnost žalbe.

“Ne stavljajte paralelu između Srebrenice i Doboja”, rekao je Šarović.

Na pitanje u vezi komentara koje je Dodik dao za članicu CIK-a Vanje Bjelice Prutine, Šarović je rekao: “Kao ministar imao sam više savjetnika, ali to ne znači da su oni predstavnici moje političke opcije. Nikada nije bila član SDS-a već je bila savjetnik kao ekspert te su joj zbog toga otvorena vrata CIK-a”, rekao je Šarović.

“Ljudi iz CIK-a nemaju veze s političkim partijama. Što se tiče izdaje, nekoliko kilometara odavde Branislav Borenović je 1992. godine bio na mjestu Putnikovo brdo, raspitajte se. On (Dodik) se tada bavio švercom deviza”, rekao je Borenović.

Komentari

Vaš komentar