Šarović: Zabrana ulaska u BiH advokatu Petronijeviću neprihvatljiva

Vijesti 26. mar 202211:20 1 komentar
N1

Komentarišući odluku da se u zabrani ulazak u BiH jednom broju pojedinaca iz Srbije što je kulminiralo posljednjom odlukom o zabrani ulaska advokatu Petronijeviću, Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke istakao je da je neprihvatljivo da se u zemlju zabrani ulazak advokatima ili bilo kome drugom samo zbog njihovog društvenog rada, ma šta to bilo i sviđalo se to nekome ili ne.

„Po ovom pitanju mora ostvariti uvid i kontrolu i zauzeti jasan stav Izvršni obavještajni odbor BiH. Pozivam Zorana Tegeltiju, predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, koji po funkciji predsjedava ovim važnim tijelom, da sazove Odbor i stavi na dnevni red ovo pitanje koje sve više zaokuplja pažnju javnosti u BiH“, naglasio je Šarović. On je poručio da djelovanje Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH mora imati veću društvenu kontrolu.

Na potezu sada moraju biti institucije u zemlji koje su dužne da ostvare nadzor nad ovim sve češćim potezima ključnog obavještajnog tijela u BiH čije delovanje može izazvati ozbiljne negativne društvene kontraefekte. Predsedavajući Savjeta ministara BiH po funkciji vodi ovaj obavještajni organ i dužan je da se oglasi i preduzme odgovarajuće korake i donese odgovarajuće odluke. To je jedini ispravni put i Tegeltijina dužnost i obaveza“, zaključio je Šarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare