Sastanak Radončića i Nikšića: Iznaći rješenja koja su optimalna za budućnost BiH

Vijesti 28. okt 202112:02 1 komentar
SBB

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, razgovarali su danas o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu. Posebna tačka susreta se odnosila i na dolazak i susrete, koji će se održati sa specijalnim predstavnikom Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu u BiH Matthew Palmerom i direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst.

“Zajednički je stav da je u ovom trenutku najvažnije iznaći rješenja koja su optimalna za budućnost BiH i da novonastalu i veoma tešku situaciju ne treba koristi na poznati način, da se ispred državnih u prvi plan stavljaju kalkulantski stranački i lični interesi. Također, zaključeno je i da medijsko plasiranje i davanje ponuda zajedničkog potpisivanja pojedinih izjava, bez prethodnih međustranačkih susreta i detaljnih razgovora, nisu produktivan i očekivan pristup. Ipak, i pored toga, na organima ove dvije stranke će se razgovarati o ponuđenoj Izjavi koju je jučer objavila SDA. SDP je već saopćio da će na svom Glavnom odboru, koji se održava u subotu, dati svoje zvanično izjašnjenje, a SBB će u ponedjeljak, nakon Kolegija predsjednika, učiniti isto”, navodi se u saopćenju.

Poručuju da će SDP i SBB već poznata političko-pravna stajališta u vezi izmjena Izbornog zakona nastaviti zagovarati u susretima sa predstavnicima međunarodne zajednice i, što je najvažnije, u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare