Sastanak Turković – Ping: U BiH stiže 50.000 doza vakcina iz Kine

Vijesti 16. apr 202115:15 > 15:23 1 komentar
MVP BiH

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH, danas je razgovarala sa ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH, Ji Pingom. Na sastanku je potvrđeno da će 50.000 doza vakcine protiv COVID-19 stići krajem mjeseca.

Ping je upoznao ministricu Turković da će transport 50.000 doza vakcina, koje je Narodna Republika Kina donirala Bosni i Hercegovini, započeti 24. aprila, te da će u našu zemlju stići do kraja ovog mjeseca.

Dodao je da će obaviti razgovore i sa predstavnicima nadležnih institucija u našoj zemlji, kako bi bili dogovoreni detalji oko isporuke i primopredaje vakcina.

Turković: Građani cijene pomoć

Turković je izrazila zahvalnost Narodnoj Republici Kini za značajnu donaciju vakcina, te naglasila da “građani naše zemlje duboko cijene kontinuiranu pomoć u borbi protiv pandemije“.

VEZANE VIJESTI

Tokom sastanka Turković – Ping je istaknuto da je također ostvaren napredak kada je u pitanju komercijalna nabavka vakcina iz Kine, te da se isporuke za našu zemlju očekuju u narednim sedmicama.

Turković i ambasador Ping su razgovarali i o izazovima i posljedicama s kojima se suočavaju dvije zemlje u vrijeme pandemije, te je posebna važnost posvećena ekonomskom oporavku i investicijama, saopćeno je nakon sastanka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare