Sastanak u Općoj bolnici: Neophodno proširiti kapacitete Izolatorija

Vijesti 26. jan 202112:42 2 komentara
Opća bolnica

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, premijer Edin Forto, te zastupnici Neira Dizdarević, Elmedin Konaković i Igor Stojanović su sa v.d. direktorom Opće bolnice “Prof.dr. Abdulah Nakaš” Ismetom Gavrankapetanovićem razgovarali o djelovanju i potrebama ove bolnice, kao i o povećanju kapaciteta Izolatorija. Nakon toga, svi su zajedno obišli prostor u kojem je smješten Izolatorij i Ugrentni centar.

Prof. dr. Gavrankapetanović upoznao je goste s dosadašnjim radom ove ustanove.

“U proteklih pola godine građanima je pruženo više od 600 hiljada usluga i obavljeno skoro pet hiljada operacija. Prioritet su Covid-pacijenti, dok traje pandemija, s tim da je Opća bolnica otvorena i za druge pacijente. Osoblje će nastaviti i dalje da ulaže maksimalne napore kako bi pružilo kvalitetnu uslugu pacijentima, pri čemu očekujemo i podršku našeg osnivača i aktuelne vlasti”, rekao je ovom prilikom v.d. direktor Gavrankapetanović.

Predsjedavajući Okerić je izrazio zadovoljstvo uslovima u kojima se pružaju usluge pacijentima u Izolatoriju i Urgentnom centru.

“Skupština Kantona Sarajevo je opredijeljena da u narodnom periodu svojim djelovanjem omogući ovoj ustanovi da postane kantonalna bolnica”, istakao je predsjedavajući Okerić.

Zahvalio se uposlenicima na predanosti i požrtvovanosti koju pokazuju tokom pružanja medicinske njege i svih drugih zdravstvenih usluga pacijentima u ovom najtežem periodu za sve nas od završetka rata pa do danas.

“Vlada Kantona Sarajevo čvrsto stoji na stajalištu da su nam potrebni zdravstveni kapaciteti na koje se možemo osloniti u vremenu pandemije, s tim da i nakon nje trebamo Opću bolnicu koja će moći u potpunosti zadovoljiti potrebe građana Sarajeva”, kazao je nakon sastanka premijer Forto.

Rekao je kako će se na dvije stvari posebno obratiti pažnja u narednom periodu.

Prva je da ova bolnica postane kantonalna bolnica u svom pravnom statusu, dok je druga neophodno proširivanje kapaciteta Izolatorija za liječenje Covid – oboljelih u vrijeme pandemije.

“Nakon pandemije, kada izađemo iz ovog zdravstvenog problema u kojem smo sada zajedno sa ostatkom svijeta, prostorije Izolatorija će se prenamijeniti za potrebe buduće kantonalne bolnice”, najavio je premijer Forto.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare