SBB: Bajrović smijenjen isključivo zbog politike, vlast u KS ukida praksu SBB-a

Vijesti 04. jun 202112:58 0 komentara
N1

Smjenom proslavljenog bh. glumca i vrlo uspješnog menadžera Izudina Bajrovića s mjesta direktora Narodnog pozorišta Sarajevo Konakovićeva vlada pokazala je da joj nije stalo do pametnih, stručnih i poštenih kadrova, naveli su iz Saveza za bolju budućnost.

“Budući da je Bajrović velikan bh. glumišta, bez ikakvog valjanog profesionalnog razloga, otjeran je isključivo zbog politike. Također, kada je u pitanju Bajrović, vrlo je neprincipijelno to što ‘trojka’ u javnosti govori da priliku treba dati dokazanim i stručnim kadrovima, bez obzira na političku stranku kojoj pripadaju, a u isto vrijeme rade potpuno suprotno i velikane i dokazane stručnjake tjeraju s pozicija”, navode iz SBB-a.

Kako kažu, građanima BiH uopće ne treba predstavljati Bajrovića, ali kroz njegov slučaj treba ukazati na politiku “trojke” koja takvom čovjeku ne dozvoljava da nastavi obnašati mandat na koji je legalno izabran.

“Dodatno, vrlo je indikativno i to da ‘trojka’ i njenih sedam ili osam neovisnih pratilaca brutalno smjenjuje sve kadrove koje je predlagao SBB (među kojima je znatan broj nestranačkih ličnosti), dok u isto vrijeme bez problema na pozicijama ostaju direktori koji su iz SDA i DF-a. Posebno je pitanje zašto je Bajrović smijenjen odlukom Vlade KS, a ne Upravnog odbora, što uopće nije zakonska procedura. SBB je, dok je bio u Vladi KS, davao pozicije nestranačkim ličnostima ili, pak, pojedincima koji su bliski NiP-u, kakav je slučaj s direktorom Opće bolnice ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’, i smatramo da je šteta što nova vlast u KS ukida takvu praksu društva jednakih šansi”, navode iz SBB-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!