SBB BiH pozdravlja odluku o imenovanju Schmidta

Vijesti 27. maj 202118:49 0 komentara
SBB BiH

Savez za bolju budućnost BiH pozdravlja odluku ambasadora zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) na imenovanju Kristijana Šmita (Christian Schmidt) za visokog predstavnika u BiH, saopćeno je danas.

“Gospodinu Šmitu i Njemačkoj, njegovoj državi koja ga je kandidirala, upućujemo čestitke i izraze dobrodošlice u našu zemlju. Vjerujemo da će OHR na čelu s Kristijanom Šmitom nastaviti izvršavati svoju ulogu u BiH i ubrzati ispunjavanje uvjeta i ciljeva iz programa 5+2.

U tom smislu, SBB stoji na raspolaganju novom visokom predstavniku i radujemo se budućoj suradnji na izgradnji i jačanju institucija BiH, a sve u cilju što skorijeg ispunjavanja svih postavljenih uvjeta za punopravno članstvo naše države u NATO savezu i Evropskoj uniji”, poručili su iz SBB-a u saopćenju.

Za kraj su se zahvalili dosadašnjem Visokom predstavniku Valentinu Inzku.

“SBB se zahvaljuje i dosadašnjem visokom predstavniku Valentinu Incku (Inzko) na svemu što je uradio za BiH. Gospodin Incko u svom mandatu bio je posvećen provedbi Dejtonskg mirovnog sporazuma i očuvanja mira i stabilnosti u BiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!