SBB: Čović bio nekorektan prema Bošnjacima, Hrvatima i historijskim činjenicama

Vijesti 02. feb 202214:34 1 komentar
N1

Povodom obraćanja predsjednika HDZ-a Dragana Čovića na jučerašnjoj posebnoj sjednici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS), generalni sekretar Saveza za bolju budućnost (SBB) Amer Kapo dao je izjavu u kojoj osuđuje njegov nastup.

“Savez za bolju budućnost BiH iznenađen je i razočaran izjavama i stavovima predsjednika HDZ-a BiH gospodina Dragana Čovića u govoru u Narodnoj skupštini RS. Izneseni stavovi posebno su skandalozni, ako se uzme u obzir činjenica da su iz gotovo svih općina s područja bh. entiteta Republika Srpska protjerani i svedeni na statističku grešku i pripadnici bošnjačkog i hrvatskog naroda. Važno je naglasiti da je nad Bošnjacima i Hrvatima u RS počinjen genocid, što je dokazano u presudi Suda u Hagu, a da je kompletno hrvatsko stanovništvo protjerano iz Posavine, Prijedora…”, stoji u saopštenju SBB-a.

Povezane vijesti

S tim u vezi, naglašavaju da i oni, kao i gotovo cjelokupna javnost u BiH i Hrvatskoj, osuđuju iznesene stavove Čovića.

Takvi stavovi su, kako kažu, nekorektni prema Bošnjacima, Hrvatima i historijskim činjenicama.

Smatraju da je potpuno neprihvatljivo njegovo otvoreno pružanje podrške secesionističkoj vlasti Milorada Dodika, koja već duže vrijeme opstruira državne institucije BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare