SBB: Kravić odlazi zbog svoje dokazane nesposobnosti

Vijesti 13. nov 202111:34 > 11:34 5 komentara
Zlatko Kravić (N1)

Prim. dr. Zlatko Kravić napustio je jučer stranku Savez za bolju budućnost. Kravić je u obrazloženju svoje odluke kazao kako je "zbog neslaganja sa nedosljednom političkom aktivnošću stranke te gašenja svih stranačkih organa, zatražio brisanje iz članstva SBB-a". A danas su se povodom te informacije oglasili iz SBB-a. 

“Upoznajemo javnost s činjenicom da je, neposredno uoči Kongresa, nekoliko članova SBB-a upoznato s time da stranka u budućem radu želi ozbiljnu kadrovsku reorganizaciju i da na njih ne računa te neće biti pozvani na Kongres u Mostaru”, ističu u saopćenju iz SBB-a.

Kako navode dalje, “Kravić kao direktor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, uopće nije pokazao menadžersku sposobnost u najtežim trenucima za Sarajevo od rata naovamo.”

“I pored velikog ohrabrivanja tadašnjeg ministra sigurnosti i predsjednika Koordinacionog odbora za zaštitu i spašavanje BiH Fahrudina Radončića, Kravić nije bio u stanju da od Opće bolnice napravi Covid bolnicu, nije bio u stanju da, s kolegama iz KCUS-a, participira u tzv. liniji kretanja pacijenta, niti je bio u stanju da u bolnici uspostavi urgentni centar koji će raditi 24 sata dnevno tokom cijele sedmice”, kažu iz SBB-a.

Posebna Kravićeva odgovornost, navode u saopćenju iz SBB-a, je to što je pokazao nezainteresiranost da se u okviru Opće bolnice napravi izolatorij za Covid pacijente.

“Stavljajući u prvi plan interes građana i oboljelih, a ne svojih poslanika, SBB je, uz pomoć drugih stranaka u Kantonu, sve ove ciljeve ostvario imenovanjem prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za direktora Opće bolnice. Tada je došlo i do prekida komunikacije na relaciji rukovodstvo SBB-a – gospodin Kravić i smatramo dobrim njegovu odluku da više ne bude poslanik naše stranke na federalnom nivou. Prema tome, Kravić odlazi zbog svoje dokazane nesposobnosti i mi pozdravljamo njegovu odluku da više ne bude član SBB-a”, zaključuju iz SBB-a.

Kravić je jučer kazao da će aktivnosti u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH nastaviti kao samostalni zastupnik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare