SBB o istupanju Arapovića iz stranke: Saznali smo iz medija, nije nas iznenadio

Vijesti 10. maj 202114:54 > 15:43
SBB BiH

Nakon što je Adis Arapović objavio da istupa iz ove stranke, oglasio se SBB koji je javnost obavijestio da su za ovaj potez saznali iz medija. Njihov portparol je poručio da ih istupanje ne iznenađuje, te su u dopisu naveli moguće razloge njegovog istupanja.

“Mi smo iz medija saznali za postupak gospodina Arapovića i to nas nije iznenadilo. U posljednje vrijeme, naročito nakon lokalnih izbora, dio kantonalnog rukovodstva u Sarajevu, Tuzli ili Bihaću je isticao potrebu hitne deakumulacije političkih i drugih funkcija i iskazao otvoreno nezadovoljstvo članstva zato što je supruga gospodina Arapovića izabrana u čak tri nadzorna odbora (ona je član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, Nadzornog odbora Finansijsko-informatičke agencije FBiH i Nadornog odbora Fabrike duhana Mostar u stečaju)”, poručio je Seđad Muhić, portparol SBB-a.

Oni su podsjetili da je Arapović u Parlament FBiH ušao sa kompenzacijske liste.

VEZANA VIJESTI

“Neovisno od ovakvih personalnih odluka, SBB će u pripremi predstojećih izbora izvršiti korekciju svoje kadrovske politike na način da niko ne može obavljati više od jedne funkcije”, saopćeno je iz SBB-a.

Arapović je bio poznat kao analitičar, a potom je 8. januara 2018. godine postao član SBB-a. Na funkciju zastupnika Parlamenta FBiH došao u januaru prošle godine.

Arapović je ranije na svom Facebooku objavio da napušta stranku. Detalje pročitajte na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad