SBB predizbornu kampanju počeo posjetom porodilištu u Bihaću

Vijesti 02. sep 202218:08
Izvor: SBB

Delegacija s predsjednikom Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine Fahrudinom Radončićem na čelu danas je posjetila Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” i porodilište u okviru ove zdravstvene ustanove.

Nakon posjete bolnici održana je press konferencija na kojoj je Radončić rekao:

“Mi smo danas posjetom porodilištu u bolnici u Krajini praktično počeli izbornu kampanju SBB-a. To smo uradili zato što smatramo da je borba za budućnost Bosne i Hercegovine borba za natalitet, za rađanje novih života, za hrabre majke koje će imati što više djece i za odgovornu politiku koja će znati da, nakon 25 godina beznađa, osigura perspektivu za Bosnu i Hercegovinu i ostanak naših ljudi koji u rijekama napuštaju Bosnu i Hercegovinu”.

Izvor: SBB
Izvor: SBB
Izvor: SBB
Izvor: SBB
Izvor: SBB
Izvor: SBB
Izvor: SBB
Izvor: SBB
Izvor: SBB

SBB u ovu kampanju ulazi veoma ambiciozno.

“Pokazalo se da su naše ekonomske ideje, razvojne ideje, regionalne ideje, ideje tolerancije, suživota, razgovora, dijaloga, širenje utjecaja bošnjačkog političkog faktora i Bosne i Hercegovine, dobile potpunu rehabilitaciju. Građani znaju šta su im za 25 godina dale, omogućile, obećale i šta su im slagale stranke na vlasti i u tom smislu sam potpuno siguran da će Savez za bolju budućnost BiH napraviti najbolji rezultat do sada i da ćemo prvi put biti lideri pozitivnih procesa koji će Bosnu i Hercegovinu odvesti u NATO prije svega, a onda i ka Evropskoj uniji”, dodao je Radončić.

Navodi da je poruka SBB-a kratka.

“Moramo biti društvo jednake šanse, moramo se boriti za naše vrijednosti, moramo štititi naše vrijednosti, podjela Bosne i Hercegovine ne dolazi u obzir. Pobijedit ćemo i separatizam Milorada Dodika, pokušaj da se napravi treći entitet i pokušaje da neko majorizira onoga drugoga i mislimo da je to politika koja odgovara našem sloganu ‘Pametna Bosna i Hercegovina'”, poručio je Radončić.

Na kraju, zanimljivo je da su prilikom posjete specijalnom odjelu bolnice ljekari Fahrudinu Radončiću pokazali mobilni inkubator koji je on donirao nakon poznatog požara u ovoj bolnici i u šali su mu rekli da ga zovu “Fahrin inkubator”, kao i da postoji “Džekin inkubator”, jer su njih dvojica prvi donirali tada najneophodniju opremu za porodilište KB “Dr. Irfan Ljubijankić”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar