SBB: Tužno je gledati Fortu da se smiješi, kao da je izgradio prugu do Hadžića

Vijesti 09. aug 202114:45 1 komentar
SBB BiH

Kantonalni odbor SBB-a Sarajevo, kritikovao je promovisanje Vlade KS zbog uspostavljanja željezničke linije na relaciji Pazarić - Sarajevo.

“Premijer Konakovićeve vlade Edin Forto prvi se provozao i javnost ushićeno obavijestio o ‘novom uspjehu’, i to na način kao da je on izgradio prugu od Sarajeva do Hadžića i uspostavio moderni željeznički saobraćaj. Gledajući premijera u vozu, u najmanju ruku, budio se osjećaj ‘susramlja'”, naveli su iz SBB-a.

POVEZANA VIJEST

Dalje su istakli da, iako na prvu ovaj potez djeluje dobar, suštinski, kako tvrde “nažalost se ponovo radi o novom Facebook marketingu kantonalne vlasti”.

“Koja iza sebe još nema nijedan konkretni relizirani kapitalni projekt. A, u isto vrijeme, Kanton se guši u smeću, Sarajevo opet vode nema. Tužno je bilo gledati premijera Fortu kako se smiješi u vozu Željeznica FBiH, dok u isto vrijeme vlada koju predvode Elmedin Konaković i on, pripremom stečaja, zakucava posljednji ekser u kovčeg GRAS-a. Pozivanjem u pomoć “Željeznica FBiH” da se uključe u gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo, a što je izvorni posao kantonalnog preduzeća, samo je čin zvaničnog priznanja poraza i uništenja GRAS-a, koji, zajedno s Vladom, nije mogao osigurati kvalitetan javni prijevoz za građane općina Hadžići, Ilijaš… A voz je, vjerovatno, samo još jedan populistički manevar kojim se odvraća pažnja javnosti s tihog nestajanja GRAS-a”, poručili su iz SBB-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare