“Schmidt nas je sve slagao, iz Čovićevih prelazimo u Dodikove blokade”

Vijesti 18. nov 202218:52 4 komentara
Dnevni.ba

Šemsudin Mehmedović ocijenio je danas kako je visoki predstavnik Christian Schmidt slagao cjelokupnu domaću i svjetsku javnost kada je kao glavni razlog za nametanje izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, u izbornoj noći, naveo "otklanjanje blokada". Zastupnika SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine je zaključio kako smo "iz Čovićevih prešli u Dodikove blokade i ucjene".

Mehmedović je naveo kako je očito da je Schmidt imao dogovor sa Hrvatskom da se blokadama u državi HDZ-a BiH pripremi teren da bi se pod izlikom onemogućavanja blokada donijela odluka o izmjenama Izbornog zakona.

Sada slijedi repriza, poručio je, od Dodika.

“Koje ustupke će njemu dati? Pa kako su, onda, spriječene blokade”, pitao je Mehmedović i dodao:

“Sada imam veliko pitanje za Schmidta: Dodik najavljuje blokade u formiranju državne vlasti da bi postigao ciljeve po metodu Čović-Hrvatska koji je očito dogovorio Schmidt, nagrađujući ‘blokatora’ za blokade tako što će mu ispuniti ključne želje. Dakle, blokada formiranja vlasti na nivou BiH ako mu se ne ispune želje i to: plinovod ispod Drine, aerodrom Trebinje, HE Buk Bijela i državna imovine – zbog koje najavljuje otcijepljenje”.

Dakle, kako je nastavio dalje državni zastupnik, “Schmidt je Escobarovski ugodio Čoviću nagradivši ga za blokade”.

“Slijede blokade Dodika. Pa zbog čega je Schmidt donio odluku kojom blokade nisu spriječene? Zašto odluka nije bila sveobuhvatna. Vidite da blokade ostaju. Tako je Schmidt slagao cjelokupnu domaću i svjetsku javnost donoseći odluku koja predstavlja najveću prevaru birača i stranaka u Bosni i Hercegovini”, zaključio je u svojoj reakciji Mehmedović i podsjetio na dvije posljednje poruke lidera SNSD-a:

– “Ukoliko se bilo ko usudi da zadre u imovinsko-pravne odnose RS bez debate i našeg odraza o tome, napisana je odluka koju ću ja ovdje predložiti o odvajanju Republike Srpske i znam šta govorim u ovom trenutku”.

– “Bez tri stvari neće biti formiranja vlasti na nivou BiH. To su plinovod ispod Drine, aerodrom u Trebinju i elektroenergetski projekat Buk Bijela na rijeci Drini”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare