Schmidt: Rukovodstvo RS ima posebnu odgovornost za smanjenje tenzija

Vijesti 14. jan. 202217:192 komentara
Podijeli:
Izvor: ELVIS BARUKCIC / AFP

"Bosna i Hercegovina se suočava sa ozbiljnom krizom. Politički akteri u zemlji, posebno rukovodstvo Republike Srpske, imaju odgovornost za smanjenje trenutnih političkih tenzija", izjavio je danas Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, stoji u saopštenju OHR-a.

Političari, a posebno rukovodstvo RS imaju odgovornost za smanjenje tenzija, a naročito “odustajanjem od pokušaja vraćanja unazad te od drugih koraka usmjerenih na podrivanje i destabilizaciju države, okončanjem blokade institucija na državnom i federalnom nivou, provođenjem nulte tolerancije spram retorike koja unosi podjele i mržnju, te nastavljanjem aktivnosti koje su nužne za unapređenje prijeko potrebnih reformi koje BiH treba ukoliko želi da se kreće putem EU integracija”, izjavio je danas visoki predstavnik Christian Schmidt na sastanku sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Visoki predstavnik je naglasio čvrsto opredjeljenje međunarodne zajednice za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH i njenog puta da postane energična, demokratska i prosperitetna zemlja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar