Schmidt stigao u Banjaluku, sastaje se sa Stanivukovićem

Vijesti 26. maj 202210:12 > 11:02 1 komentar
N1

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt stigao je danas u Banjaluku gdje se sastaje sa gradonačelnikom tog grada Draškom Stanivukovićem.

Gradonačelnik Banjaluke je jučer poručio kako će se ponašati u skladu sa zaključcima NSRS.

“Zauzet ćemo stavove koji su u interesu Republike Srpske i u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, ali pokazati i otvorenost i spremnost na dijalog”, napisao je Stanivuković.

N1
N1
N1
N1

Portparol SNSD Radovan Kovačević  oglasio se na Twitteru, rekavši da je ovo “sramotan čin Stanivukovića”.

“PDP je danas prekršio i pogazio zaključke NSRS. Ne postoji visoki predstavnik za BiH, ali čini se da postoji visoki predstavnik za PDP. Davanje legitimiteta Schmidtu, koji je predvodnik napada i pritisaka na RS i njena prava, sramotna je uvreda za naš narod”, napisao je Kovačević.

Inače, vlasti u entitetu Republika Srpska, ali i opozicija, ne priznaju Schmidta za visokog predstavnika u BiH. Taskođer, NSRS je donijela zaključke prema kojima “predstavnici stranaka iz RS odbacuju nametnute odluke visokog predstavnika (tzv. Inzkov zakon), smatraju ih neprihvatljivim i ništavnim”.

“Smatramo da ne postoje uslovi za donošenje odluka srpskih predstavniika u ‘zajedničkim’ institucijama, osim u slučajevima kada je neophodno učešće radi sprečavanja donošenja odluka protivno interesima Republike Srpske sve dok se ne razriješi pitanje nametnutog zakona”, navodi se u jednom od tih zaključaka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare