SDA Mostar: Sramotne imputacije Baralije, NS odgovorna za ono što se već desilo

Vijesti 19. feb. 202113:30 > 13:348 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Gradska organizacija SDA Mostar smatra sramotnim imputacije Irme Baralije da će SDA i predsjednik Bakir Izetbegović biti odgovorni za bilo šta što se desi njoj i Boški Ćavar.

“Prije svega, naglašavamo da su Naša stranka i njene mostarske vijećnice odgovorne za ono što se već desilo – a to je prepuštanje gradonačelničke pozicije Mariju Kordiću iz Hrvatske demokratske zajednice. To je kada govorimo o stvarima koje su se desile”,  navode u saopćenju iz SDA Mostar.

Kako dodaju, što se tiče optužbi i imputacija, SDA se nikada nije služila pozivima na nasilje ili sličnog ponašanja.

“Naša pozicija je bila uvijek jasna i tu smo dosljedni i u ovom slučaju: niko ne smije da učini bilo šta protivzakonito prema vijećnicima. Svako ko bi učinio tako nešto morao bi snositi drakonske sankcije. Svako ima odgovornost za svoje postupke, pred zakonom i javnošću, pa tako i Naša stranka treba da snosi političku odgovornost, umjesto što se pokušava sakriti iza tvrdnji o ugroženoj sigurnosti svojih vijećnica koje su, kako je kazao predsjednik NS Predrag Kojović, samo izvršile volju rukovodstva stranke”, naveli su.

Pozivaju rukovodstvo Naše stranke “da preuzme odgovornost i podnese ostavke, čime bi se okončao pritisak nezadovoljne javnosti i omogućila šansa za vođenje ispravnije i uistinu prodržavne politike te stranke u Mostaru i u drugim mjestima”.

Komentari

Vaš komentar