SDA-ovac iz Krajine kritikovao vlastitu stranku: Bože me sačuvaj ovog zla

Vijesti 24. aug 202218:39 1 komentar
Facebbok

Član SDA iz Bosanske Krupe Mirsad Jusić objavio je status na društvenim mrežama u kojem oštro kritizira stranku kojoj pripada, javno proziva neke članove, ali i ministra poljoprivrede u Vladi FBiH Šemsudina Dedića.

“Mislio sam da ovo neću nikako morati pisati i da smo mi SDA Bosanska Krupa drugačiji od drugih političkih stranaka. Da smo pošteni, spremni da pomognemo drugima i da cijenimo znanje. Međutim, sve više je kupljenih diploma i sve više je takvih na pozicijama. Ljusničke i prijedorske diplome se cijene.

Ovih dana je sigurno do nečeg… Idemo sigurno do 5 stanova od ukupno 7, koliko je prodavao PIO/MIO, a završili su kod dvojca Mahmić-Hamzić ili njihovih članova porodica. Ovih dana me puno ljudi ustavljalo i pita za neke stanove. Kažu, vi iz SDA švercate stanovima od PIO/MIO”, napisao je Jusić.

Zatim se javni ogradio od, kako je kazao, tog šverca te pozvao Mahmića i Hamzića da se javno oglase gdje su ti stanovi završili.

“Neću da me članstvo i građani povezuju sa stanovima i da smo svi isti u SDA. Jedan je za takav posao nagrađen na listi za Skupštinu USK na broju 3, a drugi Upravnim odbor na federalnom nivou. Ej, vala ti Šemso Dediću, baš kadroviraš dobro ovu politiku. Bože me sačuvaj ovog zla. Boga mi, mislio sam da smo drugačiji od drugih. Još jednom se javno ograđujem od šverca stanova i zamolio bi sve građane da me ne zaustavljaju po cesti i pitaju za stanove.

Neka mi oproste oni koji su na listi za bilo koji nivo ispred SDA Bosanska Krupa, Nermin Šabić, Ilijas Harčević, Rasima Begić, Amir Džajić, al’ ste vi ionako tu da reda radi. Ne zbog Mirse ste tu, već zbog drugih”, napisao je Jusić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare