SDA: Probosanski blok bi morao biti potpuno jedinstven

Vijesti 11. nov 202116:43 > 16:57 4 komentara
SDA

Stranka demokratske akcije pozdravlja zaključke opozicionih stranaka iz Federacije BiH koje djeluju u Parlamentranoj skupštini BiH, ali smatraju da u zaštiti države ne smije biti podjele na poziciju i opoziciju.

Ovi zaključci na tragu su zajedničkih stavova predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, definiranih u ranijim razgovorima, kao i javno proklamovanih stavova većine stranaka iz probosanskog bloka, saopćeno je iz SDA.

– SDA ostaje pri čvrstom stavu da bi probosanski blok morao biti potpuno jedinstven u suprotstavljanju secesionističkoj politici SNSD-a, kao i u aktivnostima prema prijateljima iz međunarodne zajednice, koji pokazuju novu odlučnost u podršci Bosni i Hercegovini – saopćeno je.

Trenutna situacija traži jedinstven, zreo pristup, kao i koordinaciju po svim bitnim pitanjima, saopćeno je.

– Nikakvih podjela, rigidnog odnosa i nepovjerenja ne bi smjelo biti u probosanskom bloku, kao ni u odnosu prema prijateljima iz međunarodne zajednice. Ne smijemo dozvoliti da nam se ponovi situacija kakvu smo imali prilikom pada Aprilskog paketa – saopćeno je.

SDA očekuje da kompletan politički probosanski blok, akademska i medijska zajednica, svaki pojedinac iz domovine i dijaspore koji može dati doprinos, zajedno s našim prijateljima u svijetu, poduzima koordinirane zajedničke aktivnosti na postizanju kompromisa koji će voditi stabilizaciji i zaštiti i jačanju države Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare