SDA: Trojka đake šalje u klupe, a sjednice vraća online jer im nedostaje ruku

Vijesti 27. jan 202209:20 1 komentar
Skupština Kantona Sarajevo zasjeda
N1

"Prijedlog ministra zdravstva Harisa Vranića da se sjednice Skupštine Kantona Sarajevo održavaju online, dok ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović donosi odluku da se učenici osnovnih i srednjih škola vrate u klupe, još je jedan dokaz potpune pogubljenosti i nefunkcionisanja vlade 'Trojke' i njihove nedoraslosti za vođenje sistema kakav je Kanton Sarajevo", navodi Klub zastupnika SDA u Skupštini KS.

“Sve su prilike da nije samo Edin Forto zauzet skijanjem, već i značajan broj zastupnika ‘Trojke’ koji u jeku najveće krize Kantona Sarajevo u posljednih 10 godina vrijeme provode na skijalištima i ekskurzijama poput odlaska na Expo i ostale sunčane svjetske turističke destinacije. Istovremeno, kriza u Sarajevu je kulminirala nestašicom plina, svakodnevnim strahom od hladnih radijatora u domovima Sarajlija i kolapsom saobraćajne i komunalne infrastrukture. Zahtijevamo od vlade ‘Trojke’ i njihovih zastupnika da pod hitno počnu da rade i donose smislene odluke, da svoje privatne odmore usklade sa teškom krizom u koju su Kanton Sarajevo doveli svojim neradom, te očigledni nedostatak ruku i većine u Skupštini KS da ne skrivaju online sjednicama”, poručuju zastupnici SDA u Skupštini KS.

Zakazana hitna sjednica Skupštine KS o ukidanju pondera 2

Podsjetimo, za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović objavila je jučer kako nastava u osnovnim školama počinje 31. januara u učionicama. Naknadno je iz Skupštine KS saopćeno kako će sjednica ovog zakonodavnog tijela biti održana u online formatu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare