“SDA uzmemo pod jednu mišku, DF/SBiH/BOSS pod drugu i puni sprint, uzbrdo”

Vijesti 31. mar 202210:47 0 komentara
Foto: F.Z:/N1

Nakon što dnevni red Skupštine Kantona Sarajevo danas nije dobio potrebnu podršku, uslijedile su reakcije. Zastupnik Elmedin Konaković uputio je oštru poruku opoziciji koja je "oborila dnevni red", a na kojem je bio finansijski plan Zavoda zdravstvenost osiguranja, ali i Prijedlog zakona o podršci povratku i razvoju Srebrenice, pomoći žrtvama i porodicama žrtava genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a “Srebrenica”.

“SDA, DF, SBiH i BOSS su upravo u Skupštini Kantona Sarajevo srušili dnevni red. Dnevni red na kojem je usvajanje Finansijskog plana ZZO.
Plana bez kojeg uposleni u zdravstvu ne mogu dobiti plate, ne može nijedna ustanova platiti nijednu fakturu, nijedan lijek, zavoj. Nikad u istoriji Kantona Sarajevo nijedna opozicija nije oborila dnevni red ovako važnih materijala, nikad nijedna. Na dnevnom redu bio je i Zakon o Srebrenici.
I to su oborili. Opozicija koja ima primjedbe na materijale i bolje prijedloge nikad ne obara dnevni red. Sačeka tačku i poentira, ako ima argumente.

Samo stranke koje se guše u destrukciji i ne vide od svog očaja realnu sliku u stanju su rušiti dnevni red. Istina je da je nekoliko zastupnika većine bilo odsutno prilikom glasanja. Opoziciji bi to dodatno olakšalo i pomoglo da svaku tačku oblikuju onako kako misli. Nisu se na to odlučili, odlučili su da obore dnevni red. Vlada Kantona Sarajevo i Zavod zdravstvenog osiguranja učiniće sve da se danas isplate plate zdravstvenim radnicima.
Vjerovatno će u tome uspjeti. Svi ostali troškovi moraju sačekati novu sjednicu i usvajanje plana. Uz sve destrukcije SDA i satelita DF/SBiH/BOSS ovo je ubjedljivo najbolji i najproduktivniji saziv Skupštine KS i najbolja Vlada KS ikad. SDA uzmemo pod jednu mišku, DF/SBiH/BOSS pod drugu i puni sprint, uzbrdo”, napisao je Konaković.

Opozicija oborila dnevni red Skupštine KS, u planu bio finansijski plan ZZO KS

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!