SDP: Bivši predsjednik mostarskog DF-a od danas novi član SDP-a

Vijesti 31. mar 202111:49 0 komentara
SDP BiH

Poznati mostarski poduzetnik i bivši predsjednik mostarskog ogranka DF-a Mahmut Trčalo od danas je novi član SDP-a, saopćili su iz ove stranke.

Kako navode iz SDP-a, Trčalo je svojevremeno istupio iz Demokratske fronte jer se nije slagao sa ulaskom pomenute stranke u koaliciju sa SDA na Lokalnim izborima u Mostaru te da se radi se o uspješno poduzetniku i vlasniku privatne građevinske firme.

“U politiku sam ušao jer želim promjene u Mostaru, da ponovno bude onakav kakvim ga mi stariji Mostarci pamtimo – jedinstven, razvijen i progresivan grad na usluzi svojim građanima. Sve one vrijednosti za koje sam se godinama zalagao sada pronalazim u radu SDP-a i zato sam se odlučio da i ja doprinesem jačanju jedne nove, prije svega trasnparentne politike”, istaknuo je Trčalo.

Oglasio se i Arman Zalihić, predsjednik mostarskog SDP-a.

“Zadnjih mjeseci imamo veliki broj novih učlanjenja, a izuzetno mi je zadovoljstvo što je Mahmut Trčalo naš novi član. U njegove iskrene političke namjere sam se bezbroj puta uvjerio. O tome najbolje govore i posljednji izbori, kada je između stolice i ideje, izabrao ovo drugo. Nova učlanjenja jasno pokazuje da SDP ima najveći trend rasta popularnosti u Mostaru i ne sumnjam da ćemo na idućim izborima kao najjača opozicijska stranka biti snažna alternativa vladajućim strankama u HNK”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!