SDP: Nastavljamo sa pravim ljudima na pravim mjestima

Vijesti 02. sep 202220:58
SDP BiH

Sloganom “Da svane dan”, na skupu održanom u Novom Sarajevu, zvanično je otvorena kampanja sarajevskog SDP-a za ovogodišnje izbore na kojem su predstavljane kandidatkinje i kandidati za sve nivoe vlasti.

Predsjednik sarajevskog SDP-a Adnan Šteta pružio je podršku svim kandidatkinjama i kandidatima i istakao kako su rezultati rada vidljivi, kako je napredak i uspjeh moguć kada imate prave ljude na pravim mjestima.

“Pomjerali smo granice i tek ćemo ih pomjerati. Pokrenuli smo velike projekte u Kantonu, ulagali u razvoj svih općina, podržavali razvoj drugih kantona jer nisu naišli na podršku odakle je trebala doći. Mi ćemo nastaviti raditi i graditi, bez obzira što to smeta politikama koje nas ne podržavaju. Mi radimo za interese građane. Tako će biti i u kampanji, tako će biti i u naredne četiri godine. Radom ćemo učiniti da svanu najbolji dani za Sarajevo i državu“, istakao je Šteta.

Brojne su teme kojima će se kandidati na svim listama baviti, kako bi se mnoge stvari na svakom nivou promijenile, saopšteno je iz SDP-a.

Aktuelna gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić nositeljica je liste za Skupštinu Kantona Sarajevo.

“Sarajevo je grad kao nijedan drugi. Sada kada smo vidjeli da može drugačije, da može bolje, sada više ne smijemo dozvoliti da idemo nazad. Jasno je da nemamo novca da popravimo sve i odmah, kao što je jasno da sa onim što imamo možemo odgovornije, bolje, efikasnije i transparentnije raspolagati. Ne samo da može, nego i mora, zato što je Sarajevo bilo i biće svjetionik cijeloj našoj zemlji, svim našim ljudima. U Sarajevu se pali plamen kojim će osvijetliti svaki pedalj Bosne i Hercegovine. Niko od nas to ne može sam, zato je svaki glas važan”, istakla je ona.

Nermin Nikšić (SDP BiH)

Podršku kandidatima pružio je i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je istakao da je SDP BiH nosilac promjena koje dolaze nakon oktobarskih izbora. U svom govoru, Nikšić je iskazao uvjerenje u pobjedu SDP-a i Denisa Bećirovića. Potcrtao je da SDP BiH jedini ima snagu i plan za promjene. Zaključio je da je SDP uvijek bio zaštitnik Bosne i Hercegovine, njenog jedinstva i multietničnosti, što je do izražaja posebno došlo u procesu pregovora oko izmjena Izbornog zakona BiH i gradjanskog odgovora koji je predvodio SDP.

Prisutnima su se obratili i nosioci federalnih listi Jasna Duraković i Mahir Delić, te nosilac liste SDP-a za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine Saša Magazinović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad