SDP odgovorio Našoj stranci: Mi ćemo gospodo braniti Sarajevo od svakog zla

Vijesti 15. dec 202109:25 3 komentara
SDP BiH

Sarajevska kantonalna organizacija SDP-a reagovala je na jučerašnji incident kada je na vratima katoličke porodice napisana uvredljiva i prijeteća poruka, navodeći da napad na sugrađane smatraju napadom na sve nas.

“Sarajevski SDP, uključujući svakog našeg člana, a posebno naše izabrane zvaničnike, nikada, ničim i ni na koji način ne relativizira i ne pravda šovinističke ispade i napade na naše sugrađane. Naprotiv, to je u suštinskoj suprotnosti sa temeljnim idealima i postulatima na kojima SDP počiva. Sarajevo jeste i mora biti grad dovoljno širok za svakog stanovnika, bez obzira na njegovu ili njenu vjersku ili etničku pripadnost. Svaki napad na takvo Sarajevo i na bilo kog našeg sugrađanina i sugrađanku na osnovu njihovog vjerskog ili etničkog identiteta smatramo i napadom na SDP i na svakog od nas lično”, naveli su.

Kako kažu, sugrađane, žrtve ovog napada, uvjeravaju da niko od njih, ni na koji način, ne relativizira ovaj napad.

“Uvjeravamo vas da niti jedna izjava naših zvaničnika nije imala namjeru da opravda ili umanji užas napada na vaš dom i duboko se izvinjavamo ako ste tako protumačili naše poruke. Svim građankama i građanima jasno poručujemo: Sarajevo i njegova multietničnost naša su svetinja, naša crvena linija koja se ne prelazi. Zahvaljujemo se pripadnicima MUP-a KS na brzoj reakciji i pronalasku počinioca, duševno oboljele osobe. Vaša brza reakcija unijela je smiraj svima”, naglasili su.

POVEZANE VIJESTI

Poručili su koalicionim partnerima iz Naše stranke da ne brinu i da će SDP nastaviti braniti Sarajevo i Sarajlije od svakog zla.

“Kao što su naši prethodnici u partiji to generacijama radili, i u ratu i u miru. Mi to, gospodo, nikada nećemo raditi naivno i na štetu Sarajeva. Nećemo se kockati sa državom zarad populizma, nećemo pristajati na revizionističke teorije, nećemo nikada žrtvovati istinu da bismo relativizirali prošlost. Također, nećemo izigravati saradnju samo kada nama odgovara niti ćemo spinovati vaše izjave i produbljivati rane sugrađanima zarad glasova. Nećemo biti neozbiljni”, poručili su.

Kako kažu, sarajevski SDP će nastaviti raditi i djelima govoriti, ali se i vrlo otvoreno pozabaviti neozbiljnošću svakoga ko neradom ugrožava naš grad, a to pokušava nadomjestiti PR trikovima.

Podsjetimo, gradonačelnica Benjamina Karić povezala je jučer jedan incident u Sarajevu, tačnije, prijeteće poruke koje su osvanule na vratima katoličke porodice, s politikom predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića. Tu njenu izjavu kritikovali su iz Naše stranke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare