SDP pokrenuo racionalizaciju zdravstva u FBiH

Vijesti 14. jun 202112:24 0 komentara
N1

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je na današnjoj pres-konferenciji te partije da pokreću pitanje racionalizacije na području Federacije Bosne i Hercegovine po pitanju zdravstva.

Kako je istakao, racionalizacijom zdravstva bi svi u FBiH imali kvalitetniji zdravstveni status.

Akcenat u ovom prvom koraku, kada je u pitanju racionalizacija Federacije, je na zdravstvenom sistemu. Mi imamo stručnih ljudi, ali kao što smo vidjeli je da sistem zbog ovakvog uređenja teško funkcioniše i ne daje rezultate i ne možemo reći da su svi građani u FBiH u situaciji da dobiju isto kvalitetno zdravstveno osiguranje“, kazao je Nikšić.

Naša želja je da odemo i razgovaramo sa političkim partijama koje čine Federalnu vladu u ovom trenutku i paralelno da razgovaramo sa partnerskim partijama sa kojima činimo vlast u Sarajevskom, Tuzlanskom i Unsko-sanskom kantonu. Tim razgovorima stvorili bismo pretpostavke – ukoliko padnu na plodno tlo – pri čemu ne očekujemo da ide preko noći, nego da pogledaju materijale, brojeve, da vide koliko bi to kvalitetnije uređenje bilo i da se tako i ponašaju i postave. Bez glasova u parlamentima ne možemo ni govoriti o provođenju racionalizacije“, istakao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!