SDS napustio sjednicu NSRS, nakon novih okršaja prekinuta na pet minuta

Vijesti 27. okt 202115:01 > 16:03 0 komentara
Screeshot

Poslanici SDS-a u Narodnoj skupštini RS napustili su današnju posebnu sjednicu, kako je rekao Milan Radović, potpredsjednik SDS-a, uvreda koje je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, uputio opoziciji.

Nakon što je sjednicu Narodne skupštine RS napustio opozicioni SDS, zbog retorike Člana Predsjendištva BIH i lidera SNSD Milorada Dodika, užarena atmosfera u supštini se nastavila.
Kada god bi dobio riječ Dodik je govornicu koristio da čita istup i identičnu izjavu bivšeg gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića koji je optužio PDP  da su oprali su desetine miliona evra, te da imaju i stanove po Velikoj Britaniji.
“PDP više nije ni stranka ni partija, već kancelarija kolaboracionističkog i kvislinškog tima, koji sve radi za određenu svotu novca. Imam informacije i da su od članova PDP tražili da bjanko potpišu izjave da poklanjaju po 5.000 KM partiji, a da novac ne moraju da daju, već da će on da dođe sa strane”, naveo je Vučurević, prije pet dana , a za govooniom NSRS više pputa čitav iskaz čitao je Dodik.
Milan Petković, potpredsjednik NSRS stidljivo je opomenuo Dodika, ali mu nije palo na um da zbog odstupanja od dnevnog reda iskoristi poslovničke mogućnosti, te mu  isključio mikrofon, ili oduzme  riječ.
Ljubiša Krunić iz PDP zbog svega je burno je reagovao, pa je data pauza od 5 minuta da se strasti smire.
Krunić je naglasio da je “dao krv za RS”, ustvrdio da  mu je prije par mjeseci Luka Petrović rekao da je sa Slavkom Vučurevićem, u ‘’kućnoj atmosferi dogovorio saradnju’’.

Članovi rukovodstva PDP-a uzimaju novac i imaju stanove u Velikoj Britaniji rekao je Milorad Dodik odmah nakon poziva za glasanje.”
Poslanik Krunić je zato reagirao zatim je ustao i rekao da Milorad Dodik vrijeđa ugled institucije NSRS.
“Ja sam dao krv za ovo“, rekao je Krunić.
“Gdje si dao krv, gdje si pekao kafe u nekoj komandi. Mogu li ja nastaviti?” upitao je Dodik.
“Ne možete!” odgovorio je Krunić.
“Dođi ovamo, dođi da ti pokažem”. Rekao je Krunić.
“Ovaj tvoj dezerter je dobio najviše odlikovanje RS”, rekao je Dodik.
Zatim je sjednica pauzirana na pet minuta kako bi se strasti smirile.

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!