Sebija Izetbegović pisala Vjekoslavu Mandiću: KCUS može i dalje funkcionisati

Vijesti 05. maj 202116:37 > 16:49 18 komentara
N1

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, pisala je Vjekoslavu Mandiću, ministru zdravstva FBiH nakon informacije da je 13 anesteziologinja dalo otkaz u ovoj instituciji u jednom danu.

Mandić je od nje tražio očitovanje o događaju, a ona je potvrdila sve navode – dodavši da joj se prije toga anesteziologinje nisu obratile.

“Obavještavam vas da KCUS ima 44 specijalista anesteziologije, kao i 14 specijalizanata, od kojih nekoliko uskoro polažu specijalistički ispit. KCUS može i dalje funkcionisati kako za Kanton Sarajevo, tako i za suosnivačke kantone”, navela je Izetbegović u pismu koje je objavio Hercegovina.info.

Izetbegović: Ranije pisale pismo koje je dospjelo u javnost

Ona je Mandića napomenula da se radi o liječnicama koje su pisale i pismo koje je ranije dospjelo u javnost, a koje je izazvalo veliku pažnju.

VEZANE VIJESTI

“Mi smo nakon toga pokrenuli Stručni nadzor nad njihovim radom. OD 17 anesteziologa koji su bili potpisnici internog dokumenta, a koji je objavljen u javnosti, četvero kolega je povuklo potpis, navodeći da su bili izmanipulisani. Napominjem da se meni kao generalnoj direktorici nikada nisu obratili. Također, nikada nisu prijavili niti jedan konkretan problem u radu, što su bili obavezni po zakonu i procedurama KCUS-a”, navodi Sebija Izetbegović u pismu.

Mandić tražio očitovanje

Vjekoslav Mandić je od Izetbegović zatražio očitovanje nakon informacije o 13 otkaza na KCUS-u, kao i o razlozima zbog kojih je do toga i došlo, navodi izvor.

Svih 13 anesteziologinja koje su dale otkaz – preći će u Opću bolnicu prim. dr. Abdulah Nakaš Sarajevo.

Zbog ovog slučaja se očitovao i KCUS saopštenjem.

Sve detaljnije informacije o događaju pronađite u vezanim vijestima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare