Sedam uhapšenih u akciji “Kodeks” predato Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka

Vijesti 07. dec 202110:00 > 10:20 0 komentara
MUP RS
MUP RS (N1)

Sedam od devet uhapšenih u jučerašnjoj akciji "Kodeks", u kojoj je pronađeno 2.104 kilograma marihuane i oko 260 grama kokaina, predati su jutros u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Pred tužiocem danas: Milorad Vuković, Petar Marjanović, Aljoša Marić, Saša Mirković, Filip Bojić, Vladimir Zečić i Dragan Dragičević, prenose Nezavisne novine.

Osim njih jučer su bili uhapšeni i Darko Jarić i Goran Đurica, koji nisu predati u Tužilaštvo.

Povezane vijesti

Luka Brković je obuhvaćen akcijom, ali se trenutno nalazi u inostranstvu.

U okviru akcije su jučer izvršeni pretresi na 14 lokacija na području Banjaluke a osim narkotika pronađene su i dvije mrvilice za drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona.

Također su pronađene gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Kako se navodi u saopćenju Okružnoj javnog tužilaštva Banjaluka, u vremenskom periodu od početka 2020.godine do dana 06.12.2021.godine, osumnjičena lica su vršila nabavku i preprodaju opojnih droga kokain i marihuana korisnicima na području Grada Banja Luka.

Osumnjičena lica su sprovredena radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Nakon ispitivanja osumnjičenih lica a u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!