Seddina Muhibić u N1 podcastu Jedan sat: 850 dana u bolnici i još nije gotovo

Vijesti 16. sep 202216:45 3 komentara
N1

U novom izdanju podcasta Jedan sat donosimo inspirativnu priču o želji i ljubavi prema životu, o borbi i radnim navikama. Priču o neposustajanju, o uspjehu u izuzetno teškim okolnostima, priču ohrabrenja koja nas podsjeća da je život unatoč brojnim nevoljama vrijedan življenja.

Ostavili su je u bolnici kao bebu, a ona je danas sretna što je imala sreću upoznati i imati svoju SOS majku. Rekli su joj da neće moći skijati, a onda je i pored 19 operacija noge odlučila da hoće. I da će živjeti od toga.  Ako su predviđali da kao dijete bez bioloških roditelja neće uspjeti da se obrazuje i tu su pogriješili. Ona je danas magistrica pedagogije.

Sjedila je na povrijeđenoj nozi na podu prodavnica i slagala odjeću noćima kako bi zaradila novac za operacije. A onda je došla pandemija koronavirusa zbog koje je provela 850 dana u bolnici. Iako i danas ne zna jasnu dijagnozu, uslijed koje joj je zdravlje izuzetno kompromitovano, bez posustajanja poručuje da će živjeti, raditi, skijati. I pobijediti.

Upoznajte mladu ženu borca Seddinu Muhibić i njenu životnu borbu.

Gledajte i slušajte “Jedan sat” subotom uvečer na platformama YoutubeGoogle PodcastsApple PodcastsSpotifyStitcherCastbox i Deezer.

Nedjeljom u 22.30 samo na N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare