Šef IOM-a: Situacija je užasna

Vijesti 29. dec 202020:31 0 komentara
N1

Šef misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini Peter Van der Auweraert kazao je kako je situacija u vezi sa migrantima užasna, te da timovi IOM-a zajedno sa danskim Vijećem za izbjeglice pružaju humanitarnu pomoć.

Operacija državnih vlasti BiH za premještanje migranata s bivše lokacije Lipa u novi privremeni centar Bradina zaustavljena je zbog lokalnog otpora. Devetsto migranata najvjerovatnije provodi noć u autobusu. Timovi IOM-a i danskog Vijeća za izbjeglice pružaju humanitarnu pomoć, ali situacija je užasna“, istakao je šef IOM-a.

 

Načelnik Konjica Osman Ćatić rekao je večeras za N1 da nakon današnje najave o promještanju grupe migranata iz Bihaća na Bradinu – ne vjeruje nikome i da se može raditi ”o nekoj igri”.

Podjećamo, N1 saznaje da je prebacivanje velike grupe migranata do daljnjeg odgođeno, a načelnik Ćatić za N1 je rekao da je situacija bila krajnje konfuzna.

‘Mi poslije ovoga ne vjerujemo nikome i može biti neka igra. Mještani su ostali da dežuraju, građani su se sami organizovali, oni ostaju kako sam upoznat”, rekao je načelnik za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!