Sefer Halilović: Ova “trojka” bila je simbol multietničke Republike BiH

Vijesti 08. apr 202120:51 > 21:56 6 komentara
Šiber, Halilović i Divjak (Facebook)

Sefer Halilović, bivši general i komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine uputio je večeras posljednji pozdrav saborcu Jovanu Divjaku.

Halilović je na Facebooku objavio fotografije njega, Divjaka i Stjepana Šibera. Članova komande Armije RBiH tokom rata devedesetih. Bošnjak, Srbin i Hrvat. Bosanci i Hercegovci. Ili kako kaže, trojka koja je bila simbol multietničke Republike Bosne i Hercegovine i njene Armije.

Pročitajte još

“Uvijek smo bili skupa. U ratu. I miru. Ova ‘trojka’ bila je simbol multuetničke Republike Bosne i Hercegovine i njene Armije. Mi nikada nismo izdali ideju za koju smo se borili i u ratu, i u miru. Mnogi drugi jesu. Posljednji pozdrav mom saborcu Jovanu Divjaku”, napisao je Halilović.

Udruženja generala BiH: Nenadoknadiv gubitak

Udruženja generala Bosne i Hercegovine sa velikom tugom primilo je vijest o smrti Jovana Divjaka. Kako su podsjetili, pokojni Divjak je bio prvi predsjednik Skupštine Udruženja generala BiH.

“Sa velikom tugom primili smo vijest o smrti našega prijatelja, saborca, kolege i prvog predsjednika Skupštine Udruženja generala Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka. Njegovo znanje i iskustvo, kao vojnika, bilo nam je od velikog značaja u toku odbrane od agresije na Republiku BiH. Njegovi ljudski kvaliteti su u nas unosili mir”.

Iz Udruženja su kazali kako je ovo “nenadoknadiv gubitak”.

“Smrću našega kolege i prijatelja svi smo na gubitku, jer nestanak patriote kao što je bio general Divjak je nenadoknadiv. U ime svih članova Udruženja generala Bosne i Hercegovine izražavam žaljenje. Članovima porodice Divjak najdublje saučešće”, poručeno je iz Udruženja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad  

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare