Selo pored Breze, poruka političarima na plakatu: “Dobrodošli lažovi”

Vijesti 21. sep 202215:08 0 komentara
N1

Plakat koji je sinoć postavljen u mjestu Podgora kod Breze sa porukom “Dobrodošli lažovi”, upućenom političarima, uklonjen je danas.

Transparent je postavljen prethodnog dana između 18 i 19 časova, ali jutros nije osvanuo.

n1

Vedad Silajdžić, jedan od inicijatora ove ideje, kaže da ne zna ko je odgovoran za to, ali da će plakat, po svemu sudeći, ponovo biti postavljen i to uz video nadzor.

Ono što je inicijatore inspirisalo da upute političarima ovakvu poruku je dugogodišnje nezadovoljstvo njihovim odnosom prema ovoj mjesnoj zajednici, u koju godinama, kako kažu, ništa nije uloženo. Najveći problem je, nastavljaju, vodosnadbijevanje s kojima muku muče pola vijeka. Nepristupačni, dotrajali putevi, su nešto sa čime je, takođe, vrijeme da se odgovorni ozbiljno pozabave, pričaju nam. I dodaju, da ne prozivaju nikog lično, ali da je vrijeme da se o žiteljima ovog mjesta ne razmišlja samo u predizborno vrijeme, nego kontinuirano.

Ekipa N1 razgovarala je i sa načelnikom opštine Breza, Vedadom Jusićem koji kaže da je na ovoj funkciji nešto više od godinu dana, te da navedena poruka nije stav i svih mještana, koji, navodi, prepoznaju ono što se za Podgoru radilo u posljednje vrijeme.

Lejla Silajdžić, iz tamošnjeg Udruženja mladih stava je da se mladi trude da ožive ovo mjesto, u smislu organizovanja kulturnih i turističkih sadržaja, i da u tome u posljednje vrijeme, u značajnoj mjeri i uspijevaju, te da nezadovoljstvo pojedinih stanovnika Podgore datira iz vremena prethodne vlasti u Brezi koja nije dala rezultate. Dok se prebacuje odgovornost na prethodni saziv, Vedad Silajdžić kaže da ovo nije ništa što ranije nisu čuli mještani i da se trenutna vlast za njih, načelno, interesuje samo tokom predizborne kampanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!