Šeranić: Gojazni pacijenti rizična kategorija

Vijesti 16. apr 202112:22 0 komentara
N1

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da je klinička slika oboljelih od Covida-19 u ovom trenutku mnogo teža nego što je bio slučaj u prethodnom periodu.

“Samo liječenje je produženo, a posljedice po organske sisteme su mnogo teže nego što je to bilo u novembru. Stalno ponavljam da ne treba da poredimo talase, drugačiji je virus i drugačija je sama klinička slika”, rekao je Šeranić novinarima nakon sjednice Štaba za vanredne situacije RS.

Šeranić je napomenuo da je, prilikom posjeta intenzivnim njegama u Covid odjeljenjima u Univerzitetskom kliničkom centru RS i Bolnici Trebinje, primijetio da su gojazni pacijenti rizična kategorija.

“Među licima na intenzivnim njegama su dosta gojazni muškarci, ali je riječ i o gojaznim ženama”, istakao je Šeranić.

On je rekao da će biti potrebno uraditi analizu mortaliteta oboljelih od Covida-19 u ovoj godini, da bi se znalo na koji način djelovati na određene faktore rizika.

Govoreći o Covid pasošima, Šeranić je istakao da svaki stanovnik RS koji završi proces vakcinacije dobija potvrdu o vakcinaciji, te da ostaje da se vidi šta će još biti potrebno obezbijediti za mogućnost putovanja.

“Ono što nam je trenutno najvažnije jeste da se građani vakcinišu”, naglasio je Šeranić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!