Šeranić nakon sankcija: Svjesno i odgovorno obavljam poslove koji me sljeduju

Vijesti 06. jun 202217:562 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) stavili su na listu sankcija ove države Alena Šeranića, ministra zdravlja Republike Srpske, kao i Marinka Čavaru, predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon saznanja o sankcijama Šeranić ističe kako vrlo dobro zna koje su mu ovlasti i dužnosti, kao i to da će nastaviti da obavlja posao koji ga sljeduje.

Povodom informacije da je stavljen na listu sankcionisanih osoba SAD-a Šeranić se danas obratio, istaknuvši kako bi medijima njegove dosadašnje aktivnosti trebale biti dobro poznate.

SAD uvele sankcije Čavari i Šeraniću

“Kao dio tima u Vladi RS, moj dio posla je da realizujem politike Vlade RS. To je bilo, to je sada, tako će biti sve dok sam ministar. Što se tiče Alena Šeranića i aktivnosti koje je radio u proteklim godinama, mislim da su vam dobro poznate, jer smo nekoliko puta dnevno imali priliku da se susrećemo”, rekao je Šeranić medijima.

Dodao je kako ostaje posvećen svojim dužnostima.

“Uloga Alena Šeranića je ta da radi za građane Republike Srpske. Uloga Alena Šeranića je ta da radi na unapređenju zdravstvene zaštite, na opremanju ustanova, na stvaranju novih bolnica, na uvođenju novih vidova terapije, na poboljšanju socijalne zaštite i izdvajanja za socijalne kategorije. Sve to u ove četiri godine sam radio i tome ostajem posvećen”, naveo je Šeranić.

Izjavio je i to da, kao dugogodišnji službenik, dobro poznaje Zakon o Vijeću ministara, kao i Ustav BiH, Ustav RS i nadležnosti ministarstva kojeg predvodi.

“Kao član tima Vlade RS ostajem pri tome da svejesno i odgovorno obavljam sve poslove koje me sljeduju”, poručio je ministar zdravlja RS nakon saznanja o uvedenim sankcijama.

O tome zbog čega su sankcije uvedene Alenu Šeraniću, ali i Marinku Čavari, detaljno čitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar