“Sezona je bazena, izlazaka, tih 100 KM će stvarno pomoći”

Vijesti 05. jul 202213:18 5 komentara
N1

Danas je počela online registracija za jednokratnu novčanu pomoć mladima u Republici Srpskoj u visini od 100 KM. Pitali smo mlade u Banjaluci hoće li se registrovati.

Jedna prolaznica nam kaže da se već prijavila jutros i kazala kako izgleda prijava.

“Izgleda normalno, neki lični podaci bez zadiranja u privatnost”, kazala je.

Smatra da će to puno značiti mladima.

“Sad je krenula sezona bazena i izlazaka. Svako veče treba izaći negdje, mislim da će tih 100 KM stvarno pomoći”, istakla je.

I njena sugrađanka kaže da je već aplicirala.

“Nije komplikovano. Samo popunite podatke. Ne znam još na šta ću potrošiti. Vjerovatno na more, na neki izlazak”, kazala nam je.

Sredstva za isplatu sredstava kojima je cilj poboljšanje materijalnog položaja mladih, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija Republike Srpske obezbjeđena su Rebalansom budžeta za ovu godinu. Isplata će kažu, početi sukcesivno po zaprimanju prijava.

“Jednokratnu novčanu pomoć prijavom na aplikaciju https://inp.vladars.net/ mogu da ostvare mladi sa prebivalištem u Republici Srpskoj ili Brčko Distriktu sa državljanstvom Bosne i Hercegovine/Republike Srpske, rođeni od 1.7.1993. do 1.7.2006. godine”, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Prilikom podnošenja prijave u aplikaciju je potrebno unijeti lične podatke: ime i prezime, matični broj, broj tekućeg računa, naziv banke u kojoj je račun, te označiti mjesto prebivališta. Podaci će biti tretirani u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, te kao takvi neće biti korišteni u druge svrhe, garantuju u Ministarstvu finansija RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare