Sindikat Energoinvesta: Ovdje nema srednjeg puta – ili oni, ili mi

Vijesti 07. maj 202111:29 > 12:44 1 komentar
N1

Almir Salihović, predsjednik sindikata Energoinvesta, kaže za N1, da su se radnici ove firme danas okupili kako bi iskazali podršku Upravi da odbrani status Energoinvesta na kojeg su, kako ističe, ruke stavili stranački tajkuni i poslušnici.

“Nećemo dozvoliti da se priča o BH-Gasu prelama preko radnika i preko 320 porodica čija je egzistencija dovedena u pitanje. Opšte poznata stavar je da je BH-Gas prekršio uredbe odnosno zaključke Vlade i samim tim doveo u tešku situaciju Energoinvest i njegove radnike, kao i građane Federacije BiH, samim tim i zbog cijene troška sredstava namjenjenih za gas gdje je monopolističkim nastupom doveo u takvu poziciju građane”, kaže Salihović.

Ova priča, tvrdi, je daleko otišla u političke konotacije.

“U tom smislu mi smo skrenuli pažnju određenim strukturama i jasno im dali do znanja da nama na put neće stati ni jedna stranka, niti bilo ko, pa makar koristili i najnepopularnije zakonom dozvoljena sredstava za odbranu naše kompanije. U tom pravcu dajemo jasnu sliku – ovdje nema srednjeg puta, ili oni, ili mi”, naglašava Salihović.

Danas su iz Sindikata Energoinvesta poslali saopštenje u kojem navode da “radnici Energoinvesta razumiju grčevitu i bespoštednu borbu intersnih skupina utjelotvorenih u piunima BH-Gas-a koji žele pokopati Energoinvest”.

“Radnici Energoinvesta spremni su reagovati, ne samo prema Vladi FBiH, koja nam je na dohvat ruke, već i na sivu eminenciju stranačkih interesnih skupina, koja je kreirala “pravno uokvirenu priprednu mafiju” da radi prljave poslove u njihovo ime, makar uništili Energoinvest i okrili građane FBiH”, navode iz Sindikata Energoinvesta, i dodaju:

“Poražavajuća činjenica je da ni Vlada FBiH ne želi riješiti ovo pitanje, makar ne ispoštovala svoje zaključke u punom obliku i omjeru”.

Cijelo saopštenje Sindikata Energoinvesta pročitajte u nastavku.

N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare