SIPA uhapsila dvije osobe zbog ratnog zločina

Vijesti 21. dec 202109:19 > 09:20 0 komentara
Fena (Ilustracija)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su uhapsili jednu osobu za kojom je raspisana međunarodna potjernica, a danas dvije osobe koje su osumnjičene za ratne zločine.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Višegrada i Novog Goražda uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su tokom 1992. godine počinili krivična djela „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, „Organizovanje grupe ljudi i podstrekavanje na učinjenje krivičnih djela genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina“ u vezi sa krivičnim djelom „Individualna i komandna odgovornost“ iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšene osobe bit će predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

SIPA uhapsila jednu osobu za kojom je raspisana međunarodna potjernica

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su području opštine Novi Travnik uhapsili jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj potjernici.

Uhapšenu osobu potražuje Interpol Zagreb radi krivičnog gonjenja za krivično djelo „Krivotvorenje isprava“.

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e locirali su navedenu osobu na području opštine Novi Travnik nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

Po okončanju navedenih aktivnosti uhapšena osoba je predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!