SIPA uhapsila jednu osobu, oduzete cigarete u vrijednosti 1.300.000 KM

Vijesti 12. nov 202108:39 0 komentara
SIPA / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u nastavku operative akcije kodnog naziva ”23” od 19.07.2021. godine, u kojoj je prilikom pretresa priključnog vozila-cisterne, namjenjenog za prevoz plina pronađena i privremeno oduzeta velika količina cigareta, vrijednosti 1.300.000,00 KM, 11.11.2021. godine slobode lišili jednu osobu, koja je označena kao organizator.

Osoba je zaustavljena u večernjim satima, 11.11.2021. godine, na području Tomislavgrada, prilikom redovne kontrole od strane policijskih službenika Policijske uprave Tomislavgrad, nakon čega je na dalju nadležnost predato policijskim službenicima SIPA-e. Osoba je lišena slobode zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Organizovani kriminal” iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni promet akciznih proizvoda”.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u prostorijama SIPA-e na dalju nadležnost, uz dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predato Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Nastavljaju se dalje istražne radnje u cilju dokumentovanja i drugih osumnjičenih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!