SIPA uhapsila policijskog službenika

Vijesti 03. mar 202110:03 > 10:16 2 komentara
Ilustracija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu jutros su započeli pretrese na jednoj lokaciji na području Gračanice, u okviru akcije "Rudnik", potvrđeno je za N1 iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Kako je za N1 kazao Admir Arnautović, porparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, SIPA vrši pretres pretres porodične kuće i vozila u Gračanici.

“Radi se o nastavku istražnih radnji u predmetu ‘Rudnik soli Tuzla’. Otvorena je istraga protiv Enesa Bešića, policijskog službenika PU Gračanica, koji je osumnjičen za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, odnosno da je koristeći svoj službeni položaj, u cilju da pogoduje firmi ‘Mining and drilling’ iz Gračanice. U više navrata je posredovao i tražio da se donese odluka o raspisivanju drugog kruga izbora za najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje eksploatacionih bušotina u Rudniku soli jer u prvom krugu ova firma nije imala najpovoljniju ponudu i nije mogla biti izabrana”, naveo je Arnautović.

Kako je kazao, kad se završe pretresi, Bešić će biti zadržan u prostorijama SIPA-e i njega će ispitati postupajući tižitelj nakon čega će se Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona odrediti o prijedlogu  mjera i drugih radnji.

Navedene aktivnosti počinjene su po naredbama Tužilaštva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda Gračanica.

“Uhapšena osoba se nalazi trenutno u prostorijama SIPA-e, regionalna kancelarija Tuzla. Uhapšena osoba će biti kriminalistički obrađena i o daljim postupcima s ovom osobom odučit će istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i postupajući tužilac TK”, kazao je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare