Sipaju li političari za “cvaju”, šta kaže premijer RS?

RTRS/Screenshot

Premijer RS Radovan Višković rekao je da nije prvoaprilska šala, ali da bi akcize mogle biti ukinute već početkom aprila.

“24.3. u srijedu u Domu naroda Zakon prelazi iz hitne u redovnu proceduru, pa bismo mi mogli već od 1.4.da imamo, a nije prvoaprilska, ukinute akcize”. Višković kaže da je ovo usaglaseno sa Vladom FBiH.

Na pitanje N1, kada je svojim novcem sipao posljednji put gorivo, po kojoj cijeni, te da li je točio rezervoar kao i veliki broj građana za popularnu 20-icu, “cvaju”, odgovara:

“Za vikend, išao sam vlastitim vozilom za Beograd, nasuo sam goriva za 70 KM, cijena je bila 2,97, ako se ne varam. Premijer vodi računa, provjerite slobodno reprezentaciju ovog premijera, ako nađete bilo gdje manje troškove premijera, ja sam spreman da odgovaram”.

Igor Crnadak, poslanik PDP-a ranije je rekao da je glasanje SNSD delegata u Domu naroda BIH kao da ste “Pucali na svoj naraod, platićete ogromnu kaznu. Bili ste prekjučer silni, kao politička partija koja lupa šakom od sto”. Komentarisao je i Viškovićevu izjavu, ponovljenu i danas da bi bilo gužve i nestašice zbog vozila iz regiona da smo ukinuli akcize:

“Da se ne krstim, Bože dragi. Umjesto da bude sretan, Višković kritikuje to. Čuj ne daj Bože da nam dolaze ljudi iz regiona”…

Posebna sjednica NSRS, podjestimo, održava se danas u Banjaluci.

Opozicija stava da se u roku od 7 dana uradi rebalans, odustane od kupovine zgrada, te da se taj novac usmjeri prema ljudima.

Vlado Đajić replicirao je, potcrtao da “Izlaganje Igora Crnatka zvuči prelijepo kao i svaka laž”.

“Kad se veliki bore, mali stradaju”, zaključio je DNS-ov Duško Ivić, koji smatra da smo u sred velike ekonomske krize koja će se tek manifestovati.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare