Večeras u 20 sati: Sirijski glazbeni virtuoz bh. porijekla ekskluzivno za N1

Vijesti 07. nov 202218:45 0 komentara

U 20 sati na programu N1 ne propustite razgovor sa Iyadom Rimawijem, jednim od najpoznatijih kompozitora, tekstopisaca i producenata arapskog svijeta.

Kako je postao najvještiji arapski skladatelj? U kakvim uspomenama čuva Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu? Je li muzika jezik koji svi razumiju?

Iyad Rimawi, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih kompozitora, napravio je ‘Syrian Rhapsody’, audio-scenski spektakl koji predstavlja raznolikost sirijskog kulturnog bića.

Iyad Rimawi je sirijski skladatelj, tekstopisac i producent. Gitaru je počeo svirati s 12 godina, a s 14 je već skladao svoje pjesme i glazbu. Otišao je na Sveučilište u Damasku kako bi studirao strojarstvo, a tijekom godina studija osnovao je razne folk, pop, rock i orijentalne glazbene sastave. Godine 1995. oformio je poznati sirijski bend “Kulna sawa” s još pet članova. S Kulna Savom Rimawi i njegovi partneri u bendu su obišli Bliski istok, Europu i SAD, gdje su nakon nastupa u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku dobili nagradu za mir.

Izvan okvira s Nikolom Vučićem na programu N1 televizije večeras od 20 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!