Širom BiH objekti osvijetljeni u pink boju: Mjesec borbe protiv karcinoma dojke

Vijesti 01. okt 202220:25 0 komentara
“Think Pink"

Simboličnim osvjetljavanjem građevina i objekata u BiH u pink boju zvanično je počeo “Oktobar - mjesec borbe protiv karcinoma dojke”.

Udruženja oboljelih od karcinoma dojke okupljena u mrežu “Think Pink – Zajedno smo jedno” na ovaj način pridružila su se brojnim evropskim gradovima i skrenula pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti.

U glavnom bosanskohercegovačkom gradu u ružičasto obojena je Akademija likovnih umjetnosti.

Osvijetljena je Gradska uprava u Banja Luci, Mješovita srednju škola Bugojno, fontana i most u Hadžićima, nacionalni spomenik kuća Nurije Pozderca i fontanu u Cazinu, most u Goraždu, Tvrđava u Bosanskoj Krupi, mostovi i fontana u Zenici, Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije Široki Brijeg.

“Think Pink"
“Think Pink"
“Think Pink"
“Think Pink"
“Think Pink"
“Think Pink"
“Think Pink"
“Think Pink"
“Think Pink"
“Think Pink"
“Think Pink"
“Think Pink"

U ružičastoj boji večeras je i Srednja škola Ivan Goran Kovačić Kiseljak, Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević Livno i Kula Zmaja od Bosne u Gradačcu.

Oktobar je mjesec u toku kojeg se u cijelom svijetu promoviše borba protiv karcinoma dojke kako bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost ove bolesti, na podizanje svijesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, te ukazalo na značaj podrške osobama koje boluju od ove bolesti.

Kada se rak dojke otkrije u ranoj fazi uz adekvatnu dijagnostiku i liječenje, šanse za izlječenje i produžetak života su daleko veće nego u slučajevima kada se ova bolest otkrije u kasnoj fazi, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!