Sjednica Skupštine KS 31. maja, na dnevnom redu i izvještaj KCUS-a

Vijesti 19. maj 202113:04 0 komentara
Skupština Kantona Sarajevo zasjeda
N1

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana u ponedjeljak, 31. maj, s početkom u 10:00 sati. Kolegij Skupštine utvrdio je dnevni red, ali još nije odlučeno da li će sjednica biti održana u online formatu ili sali Skupštine.

Na današnjoj sjednici članovi kolegija su raspravljali i o formatu održavanja naredne sjednice Skupštine.

“Zbog potrebe za neophodnim provjerama službi koje opslužuju rad Skupštine KS dogovorili su se da će format održavanja biti naknadno utvrđen, odnosno na narednoj sjednici kolegija koja se mora održati najkasnije četiri dana prije održavanja pomenute redovne sjednice”, navode iz Press službe KS.

Na dnevni red ove sjednice uvrštene su sljedeće tačke: Nacrt zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Kantona Sarajevo, Prijedlog odluke kojom se Ministarstvu za boračka pitanja KS daje saglasnost da može pristupiti potpisivanju ugovora imovinsko-pravne prirode, Prijedlog odluke kojom se daje saglasnost na Program rada Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo za 2021. godinu, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan prihoda i rashoda za 2021. godinu Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo, Izvještaj o izvršavanju Budžeta KS za period od 01.01. do 31.12.2020. godine, te izvještaje o radu i finansijskom poslovanju JU Dom zdravlja KS, Hitne medicinske pomoći, JU Psihijatrijska bolnica KS, JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, JU Apoteke Sarajevo, JU Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS, te Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2020. godinu.

Kao informativni materijal, zastupnicima će biti dostavljena Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području KS za mart ove godine, Izvještaj o provođenju Zakona o novčanim podsticajima i poljoprivedi na području KS za 2021. godinu, te presuda Ustavnog suda FBiH od 21.04.2021. godine.

U dnevni red ove sjednice, na prijedlog zastupnika Damira Marjanovića, uvršten je i Prijedlog zakona o kažnjavanju govora mržnje.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!