Skandal iz BH Telecoma: Gase Sport klub i ostavljaju publiku bez Zmajeva na EP?

Vijesti 28. aug 202216:02 10 komentara
N1

BH Telecom bi za tri dana mogao raskinuti ugovor o preuzimanju Sport kluba, što znači da bi stotine hiljada ljudi u Bosni i Hercegovini ostale bez prilike da gledaju košarkaške Zmajeve na Evropskom prvenstvu koje počinje 1. septembra, ali i Zmajice na Svjetskom prvenstvu koje starta 22. septembra, saznaje N1.

Ekskluzivna prava za prijenos Eurobasketa, kao i za brojne druge značajne sportske događaje, uključujući kvalifikacione utakmice za Svjetsko košarkaško prvenstvo, ima upravo Sport klub, kanal u vlasništvu United Media.

Nakon što je košarkaška reprezentacija BiH sinoć u fenomenalnoj utakmici u Sarajevu savladala favoriziranu Francusku, porasla su očekivanja od nastupa Zmajeva na Evropskom prvenstvu koji prvu utakmicu igraju u četvrtak protiv Mađarske. Zbog nerazumne i neposlovne odluke BH Telecoma da ne prihvati produženje ugovora za preuzimanje Sport kluba, o čemu su već informirali vlasnike ovog sportskog kanala, svi pretplatnici Moje TV ostat će bez mogućnosti da prate svoju reprezentaciju.

Ovakav stav BH Telecoma posebno je skandalozan imajući u vidu da je to javno preduzeće koje bi moralo brinuti o javnom interesu i pravu javnosti da prati najvažnije sportske događaje.

Ugovor između BH Telecoma i United Media o pravu preuzimanja Sport kluba i ostalih kanala ističe 31. avgusta.

Ostalo je još svega nekoliko dana da se uprava BH Telecoma, na čelu sa provjerenim stranačkim kadrovima, urazumi i produži ugovor koji bi pretplatnicima širom BiH omogućio gledanje Sport kluba.

Zanimljivo je da je uprava BH Telecoma tražila od United Media da višestruko smanji cijenu za Sport klub i da dopusti besplatno preuzimanje ostalih kanala, dok istovremeno za Arenu sport u vlasništvu državne firme iz Srbije, Telekoma Srbije, izdvajaju milionske cifre.

BH Telecom je prije nekoliko mjeseci svojim pretplatnicima značajno podigao cijene korištenja platforme Moja TV, pravdajući to plaćanjem prava na preuzimanje tv kanala, pa je najava ukidanja Sport kluba i ostalih kanala tim neprijatnija za njihove korisnike.

U sastavu United Media djeluje i N1 kao vodeća news i kablovska televizija u Bosni i Hercegovini i regiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare