Skandal u NSRS: Umjesto o vetu, Dodik citirao bivšeg gradonačelnika Trebinja

Vijesti 27. okt. 202115:42
Podijeli:
Izvor: N1

Nakon što je sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske napustio opozicioni SDS, zbog retorike Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SNSD-a, užarena atmosfera u skupštini se nastavila.

Kada god bi dobio riječ, Dodik je govornicu koristio da čita istup i identičnu izjavu bivšeg gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića koji je optužio PDP da su oprali desetine miliona eura, te da imaju i stanove po Velikoj Britaniji.

“PDP više nije ni stranka ni partija, već kancelarija kolaboracionističkog i kvislinškog tima, koji sve radi za određenu svotu novca. Imam informacije i da su od članova PDP-a tražili da bjanko potpišu izjave da poklanjaju po 5.000 KM partiji, a da novac ne moraju da daju, već da će on doći sa strane”, naveo je Vučurević, prije pet dana, a za govornicom NSRS više puta čitav iskaz čitao je Dodik.

Milan Petković, potpredsjednik NSRS stidljivo je opomenuo Dodika, ali mu nije palo na um da zbog odstupanja od dnevnog reda iskoristi zastupničke mogućnosti, te mu isključi mikrofon ili oduzme riječ.

Ljubiša Krunić iz PDP zbog svega je burno reagovao, pa je data pauza od pet minuta da se strasti smire.

Krunić je naglasio da je “dao krv za RS”, ustvrdio da mu je prije nekoliko mjeseci Luka Petrović rekao da je sa Slavkom Vučurevićem, u “kućnoj atmosferi dogovorio saradnju”.

Princip ponavljanja istih izjava, Dodik je prvi put iskoristio u intervjuu za N1, kada je govorio o famozne “42 općine u Republici Srpskoj i tri u Federaciji BiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar